About
Feedback
Login
NEWS
ORGANIZATIONS
PROJECTS
PRODUCTS
76 of 185
Hughes Warehouse Adaptive Reuse
Project Type:
Adaptive Re-Use, Office Building
Project Location:
203 E. Jones Ave., Suite 104
San Antonio, Texas 78215
USA
Project Scope:
Gross Area: 
Construction Cost: 
Cost Per SF: 
Levels Above Ground: 
Performance Metrics:
Total PEUI: 
Net PEUI: 
Lighting Power Density: 
Rainwater Managed: 
Lights Off Daylighting: 
Views to Outdoors: 
15' to Operable Windows: 
Climate Zone: 
Awards and Acknowledgements:
AIA Committee on the Environment:
2015 Top Ten
Project Summary:
Inspired by the history of the Hughes Plumbing Warehouse, this adaptive reuse project transforms an early 20th-century warehouse into an innovative but functional studio space. The renovation preserves the openness and industrial character of the original building, maintaining its expansive 18-ft ceilings and preexisting structural grid. An array of meeting spaces organized within the grid serve as the primary organizational component for the studio, a strategy that has enhanced creative collaboration and communication between staff while also facilitating project reviews, client meetings, design charrettes, and visiting student critiques.
(Source: AIA COTE 2015)
Tapestry Statistics:
UID: 
US-HGHSWH
Updated: 
2019-10-31 21:39:36
Content Score: 
110.95
Profile Views: 
595
Click Throughs: 
86
Design and Construction Team:
Beck
General Contractor
Coleman & Associates
Landscape Architect
Thumbnails:
Images:
Overland Partners
Overland Partners
Dror Baldinger, AIA and Scott Adams, AIA
Overland Partners
Overland Partners
Dror Baldinger, AIA and Scott Adams, AIA
Overland Partners
Overland Partners
Overland Partners
Overland Partners
Overland Partners
Overland Partners